Taimisto Jukka-

Taimisto Jukka
Taimisto Jukka

Olen 66-vuotias osa-aikainen yrittäjä.

Jäin eläkkeelle vuonna 2019 Liedon Säästöpankin yrityskonttorin johtajan tehtävästä ja aloitin sen jälkeen liikkeenjohdon konsulttina omassa yrityksessä. Konsulttiyrityksessä tärkeimpiä toimintamuotoja ovat yritysjärjestelyt, oman ja vieraan pääoman järjestelyt sekä yritysten ja yritysryhmien hallinnointi.

Vaimoni on tilitoimistoyrittäjä ja toinen tyttäristä töissä ja osakkaana samassa tilitoimistossa. Nuorempi tyttäristämme on töissä ohjelmistorobotiikkayrityksessä Helsingissä. Olen myös 3-vuotiaan pojan ylpeä ukki.

Muutin Lietoon Etelä-Pohjanmaalta 1987 tullessani töihin Liedon Säästöpankkiin. Olen syntynyt Alavudella, käynyt lukion Seinäjoella ja armeijan sekä Kauppakorkeakoulun Vaasassa. Pankkialalla työskentelin vuodesta 1981 lähtien.

Koulutukseltani olen ekonomi pääaineena laskentatoimi. Vahvoja osaamisalueitani ovat mm. laskentatoimi, rahoitus, yritysjärjestelyt ja sijoitustoiminta.

Olen päämäärätietoinen ja omaan hyvät neuvottelutaidot. Tärkein harrastukseni on suunnistus. Lisäksi harrastan mm. hiihtoa, lenkkeilyä ja vaelluksia. Nykyään olen kuntosuunnistaja. Aikanaan olen ollut maajoukkuetason suunnistaja. Jukolan viestissä olen ollut seitsemän joukossa neljä kertaa, mukaan lukien yksi voitto ja kakkossija. Maaotteluissa minulla on kahdeksan starttia Suomen maajoukkueessa ja Suomen mestaruuksia junioreissa kaksi. Toimin Liedon Parman suunnistusjaoston puheenjohtajana ja MS Parman puheenjohtajana. Tulevassa vuoden 2022 Jukolan viestissä ( Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat-52 järjestäjinä ) vastaan tapahtuman taloudesta.

Olen myös Liedon Yrittäjien hallituksen jäsen.

Poliittiseen toimintaan olen osallistunut aikanaan koulussa ja Kauppakorkeakoulussa. Toimin aikanaan kouluneuvostossa Seinäjoella, Vaasan Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa sekä Vaasan Kauppakorkeakoulun hallituksessa. Tässä lajissa oli silloinkin seurana Kokoomus.

Minulle tärkeää on moniarvoinen yhteiskunta, jossa jokainen tuo oman panoksensa yhteiskunnan toimintaan mahdollisuuksiensa mukaan.

Arvostan yrittäjyyttä, vakaata taloudenpitoa ja valinnanvapautta eri toiminnoissa. Minulle on tärkeitä myös luonto ja ihmisoikeudet. Yhteiskunnassa uudistuksia voidaan tehdä niissä rajoissa, mitä realistinen taloudenpito antaa myöten. Emme voi elää jatkuvasti velaksi tulevien sukupolvien piikkiin.

Uskottava polku talouden vakauttamiseksi on kyettävä rakentamaan lähivuosina niin kunnan kuin valtakunnankin tasolla.