Tervahartiala Leena-

Tervahartiala Leena
Tervahartiala Leena

Olen syntyperäinen lietolainen. Kotoisin olen maanviljelijäperheestä Liedon asemalta ja nyt asun Liedon kirkolla. Minulla on kaksi aikuista poikaa, ihana miniä ja toukokuun alussa minusta pitäisi tulla ensimmäisen lapsenlapseni Mummi.

Pitkän työurani olen tehnyt erikoissairaanhoidossa TYKS:ssä. Tällä hetkellä olen Gastroenterologian pkl:lla, jossa pidän mm. itsenäistä keliakia- ja IBD (tulehdukselliset suolistosairaudet) -sairaanhoitajan vastaanottoa. Työelämäni aikana olen nähnyt koko elämän kirjon, niin sen ilot kuin surutkin.

6.12.2016 Suomen Tasavallan Presidentti myönsi minulle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.

Harrastuksiani ovat mm. moninainen yhdistystoiminta, Turun Karjalakuoro, liikunta ja kultturi.

Tärkeänä pidän korkealaatuista ja helposti saatavaa terveyden – ja sairaanhoitoa, matalankynnyksen mielenterveyspalveluja ja auttavaa puhelinta. Korona-aika on tuonut paljon ahdistusta ja yksinäisyyttä elämään.

Laadukas ja hyvä terveyskeskustoiminta on Liedossa säilytettävä ja sitä on kehitettävä samoin kuin hyvää hammashoitoa kehitettävä. Lapsiperheitä, nuoria, työikäisiä ja ikääntyviä ei saa unohtaa. Jokaisen on saatava apua tarvittaessa nopeasti. Lasten päivähoito, varhaiskasvatus ja koulutus on oltava laadukasta ja turvallista. Kouluterveydenhoitajia olisi saatava lisää. Kiusaamisessa on oltava nollatoleranssi ja siihen on puututtava kaikkialla välittömästi! Nuorten syrjäytymistä tulee ehkäistä ja harrastusmahdollisuuksia lisätä.

Moninaista vapaaehtoistoimintaa tulee tukea ja arvostaa. Ikääntyvien kotona asumista tulee myös tukea kaikin keinoin. Kotiapua sekä kotisairaanhoidon palveluita on saatava helposti.

Lieto on maailman paras paikka asua! Kaunis puhdas luonto on ympärillämme ja meillä on paljon harrastusmahdollisuuksia. Onneksi maanviljelyäkin on vielä kunnassamme paljon. Maanviljelyä pitää myös tukea ja kannustaa, koska vain näin meillä on mahdollista saada korkealaatuista, puhdasta ja hyvää lähiruokaa ruokapöytäämme.

Raskaasta korona-ajasta tulemme selviämään mutta vain sillä, että pidämme hyvää huolta itsestämme ja lähimmäisistämme!

Ketään ei saa jättää yksin!